Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Gecreëerd door
AnoukRedacteur Mode

De trouwringengids

Het vinden van de perfecte ring(en) om de liefde van je leven te bestempelen, brengt veel afwegingen met zich mee. Of je hart nu sneller gaat kloppen van een brede Cartier ring of van een solitaire ring met een tand, die sinds de 19e eeuw populairder is dan ooit dankzij Tiffany's. In deze gids helpen wij je richting te geven aan de eindeloze zoektocht naar jouw trouwring.

Wel of geen diamant?

Net als bij de verlovingsring zijn er verschillende stijlen voor de trouwring, namelijk: traditioneel, een mix-and-match - vrij tegengesteld aan je verlovingsring - en avant-garde, een modern, ongebruikelijk stuk. Heb je bijvoorbeeld een omvangrijke solitaire verlovingsring? Oftewel een ring met één diamant, vaak gehuld in een zetting van vier of zes 'tanden'. Dan kan je deze gemakkelijk combineren met een minimalistische Wedding Band of een smalle ring met een subtiele rij diamanten, zoals de Love Wedding Band met diamanten of de Etincelle de Cartier. Stuk voor stuk van het Franse juweliershuis Cartier. Natuurlijk kan je ook voor more is more gaan, met zowel een verlovings- als trouwring met diamant.

Diamantengids: wat betekenen de 4 C's?

Blijven je ogen op de pracht van diamanten gericht? Dan is het goed om alles te weten over jouw toekomstige diamant.

  1. Carat of karaat staat voor het gewicht van de diamant. Een karaat (vaak aangeduid als 1 ct) heeft een gewicht van 0,2 gram. Het is belangrijk om uit te zoeken welke grootte jou laat wegdromen.
  2. Clarity of zuiverheid is de onaangetastheid van de diamant. Hoe minder externe imperfecties, hoe zuiverder de diamant. Note: een perfecte, foutloze diamant komt bijna niet voor.
  3. Color of kleur van de diamant heeft deels te maken met de zuiverheid. Een zuivere diamant is namelijk kleurloos. Er wordt vaak onderscheid gemaakt van fijn wit tot lichtgeel.
  4. Cut of slijping gaat over de vorm van de diamant. De meesten hebben een klassieke, ronde briljant slijpvorm. Andere vormen zijn vierkant; rechthoekig; puntig ovaal; ovaal en druppelvormig.

Witgoud, roségoud of goud?

Dan is het nog zaak om goed na te denken over de kleur. Van platina en witgoud tot roségoud of goud. Ga allereerst na wat je momenteel draagt en of je toekomstige trouwring tussen deze collectie zou passen. Geelgoud is de meest traditionele kleur en draagt de meeste charme. Houd er wel rekening mee dat geelgoud en platina gevoeliger zijn voor krassen dan witgoud en roségoud en daardoor vaker een opknapbeurt kunnen gebruiken.

Als je dit hebt bepaald, kan je nog meer (kleur)kanten op. Zo heeft Tiffany & Co. verschillende moderne, avantgardistische stukken, zoals dit exemplaar met een dubbele rij ronde briljant diamanten en een dieprode robijn. De robijn is - na de diamant - de meest zeldzame en waardevolle edelsteen en wordt al eeuwenlang gebruikt in koningshuizen als symbool van geluk en kracht. Wil je je laten adviseren door een Tiffany expert? Maak dan gebruik van onze bookingstool.