Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Hoeden voor dames

Verliefd op een vilten fedora? In onze online store vindt je een flink scala aan verleidelijke hoeden. Classy voor het najaar of in stijl op een festival. Een hoed is een statement piece. Casual te dragen of juist geschikt voor een speciaal gelegenheid. You can leave your hat on! Welke hoed is jouw favoriet?

34 artikelen
Filter & sorteer
34 artikelen
34 van 34 gezien

Verliefd op een vilten fedora? In onze online store vindt je een flink scala aan verleidelijke hoeden. Classy voor het najaar of in stijl op een festival. Een hoed is een statement piece. Casual te dragen of juist geschikt voor een speciaal gelegenheid. You can leave your hat on! Welke hoed is jouw favoriet?

Hoeden voor dames bij de Bijenkorf

De hoed is een accessoire wat je het hele jaar door kan dragen. Maar natuurlijk heb je verschillende hoeden per seizoen van verschillende materialen. Of je nu een hoedje zoekt voor een festival, een stranddag, een chique gelegenheid of misschien wel om jouw winteroutfit compleet te maken – bij de Bijenkorf vind je een ruime selectie aan fashionable hoofddeksels.

De Fedora hoeden voor de fashionista

De fedora is misschien wel het bekendste model hoed én in de afgelopen jaren wederom populair geworden. Oorspronkelijk komt de naam ‘fedora’ uit een theaterstuk uit 1887 van Sarah Bernardt. Daarin speelde actrice een koppige prinses, genaamd Fedorá Romanoff. De naam komt van het Griekse theodoros, wat ‘gift van god betekent. Door het succes van het toneelstuk werd de fedora hoed een symbool voor feministen. Maar ook journalisten, detectives werden vroeger uitgetekend in een fedora. Tegenwoordig wordt de fedora ook wel het meest geassocieerd met hipster cultuur. Maar vergeet niet, dat de ‘fedora’ eigenlijk een verzamelnaam is voor verschillende hoeden; deukhoed, bolhoed, dophoed, panamahoed en zelfs een porkpie. Bij de Bijenkorf vindt je de verschillende modieuze hoeden. Zo heeft BA&SH verschillende fedora’s met versierde hoofdbanden. Ben je eerder een type voor een speelse porkpie hoed? Helene Berman heeft varianten in haar collectie. Kies je liever voor een klassieker model? Dan ben je bij hoedenmerk Brixton en Rag & Bone aan het juiste adres.

Dresscode: Hoe draag ik een hoed?

Traditioneel dragen vrouwen de hoed iets naar rechts bij speciale gelegenheden. Dat heeft te maken met vroegere tijden, waarin vrouwen altijd rechts naast de man liepen en een deel van hun gezicht afschermden. De hoed werd vast gezet met een hoedenspeld, die in lang haar werd gedragen. Kortere kapsels en stevige windvlagen vragen echter om andere maatregelen om je hoed vast te houden. Een maatje kleiner is namelijk echt géén verstandige keus. Hoe houd je een hoed stevig op het hoofd? Heb jij je je ooit afgevraagd hoe alle vrouwen van de Staten-Generaal het doen op Prinsjesdag? In designhoeden vind je dan ook lusjes aan de binnenkant. Hiermee kan de hoed met een dun elastiek op het hoofd worden geklemd. Het elastiek is te verstoppen onder het haar. Zo waait jouw favoriete hoed niet weg!

Hoeden voor de zomer

Voor een dag zonnen aan het strand mag een hoed ook zeker niet ontbreken. Je kent ze vast en zeker, de hoeden van riet of stro. In een klein model, of kies voor een ‘floppy hoed’ met grote randen. Lees rustig een boek, op een strandstoel terwijl een hoed je hoofd koel houdt. Koel? Ja, in de warme zomer zon moet je zorgen dat je niet te veel zonlicht op je hoofd krijgt, dit kan zorgen voor uitdroging en zelfs een zonnesteek. Daarom is ook in de zomer een hoed (of pet) een must-have. In de collectie van een merk als Seafolly vind je diverse hoeden die matchen met jouw bikini, badpak, shorts én/of sarong.