Winkels & Openingstijden
Klantenservice
  • Home
  • arrow-small__rightDames

Longchamp dames

Het Franse modehuis Longchamp staat natuurlijk bekend om de exclusieve en verrassend lichte tassen vervaardigd uit nylon. De Le Pilage reistas is uitgegroeid tot een waar icoon binnen de tassenwereld en inmiddels verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Ga jij voor een handtas, schoudertas of shopper?

353 artikelen
  • Accessoires
  • Cosmetica
  • Tassen
Filter & sorteer
353 artikelen

Het Franse modehuis Longchamp staat natuurlijk bekend om de exclusieve en verrassend lichte tassen vervaardigd uit nylon. De Le Pilage reistas is uitgegroeid tot een waar icoon binnen de tassenwereld en inmiddels verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Ga jij voor een handtas, schoudertas of shopper?

Longchamp voor dames bij de Bijenkorf

Het assortiment van Longchamp is breed en bestaat uit verschillende tassen, portemonnees en make-uptassen. Iedere collectie, zoals Le Pliage en Roseau, heeft een eigen kenmerkende stijl. Maar één ding hebben de producten van Longchamp gemeen: het superieure leer. Glad of met textuur, stevig of soepel, het leren materiaal patineert in de loop van de tijd en krijgt een mooi, eigen karakter. Laat je inspireren door het prachtige assortiment van Longchamp.

Geschiedenis van Longchamp

Longchamp is in 1948 opgericht door Jean Cassegrain. Het Franse merk begon in dat jaar met het verkopen van leder beklede pijpen. Deze pijpen stonden voor Frans vakmanschap en werden direct populair onder de Parijzenaren. Maar het merk wilde uitbreiden en ging zich enkele jaren later ook focussen op kleine lederwaren. De omschakeling van tabak naar kleine lederwaren vereiste dan ook een herstructurering in de productiemethodes. Jean Cassegrain moest op zoek naar een leverancier en een groter atelier. Dit resulteerde in een samenwerking met een atelier in Segré. In 1959 openende Jean Cassegrain nog een atelier in Segré. Geleidelijk aan ging het merk Longchamp groeien in kleine lederwaren. De bekendste en meest populaire serie van Longchamp is Le Pliage. Meteen vanaf het ontstaan in 1993 is Le Pliage het toonaangevende symbool van Longchamp. Meerdere collecties volgden, zoals Le Foulonné en Roseau. In 2006 besloot het Franse label om verder te gaan dan alleen koffers, tassen en accessoires. Het assortiment werd uitgebreid met dameskleding, wat geleid werd door de kleindochter van Jean Cassegrain. Longchamp is tegenwoordig een wereldwijd bekend merk en staat vooral bekend om het gebruik van superieur leder.

De collecties van Longchamp

De Longchamp tassen, portemonnees en make-uptassen zijn onder te verdelen in verschillende collecties. Iedere collectie wordt gekenmerkt door een eigen stijl en andere materialen. Hieronder staan een aantal Lonchamp-series die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf:

  • Honoré 404. Deze collectie bestaat uit tassen en portemonnees met een klassiek en minimalistisch design. Elk ontwerp wordt gekenmerkt door een goudkleurig paard en soepel leer.
  • Le Foulonné. Deze lijn bestaat sinds 1975 en bevat prachtige tassen in verschillende kleuren en groottes. Van schoudertassen tot aan handtassen en crossbodytassen van Longchamp.
  • Le Pliage. De Le Pliage-tassen zijn geïnspireerd op de Japanse origamikunst. Deze tassen zijn licht van gewicht en tegelijkertijd ultrasterk. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en groottes.
  • Roseau. De Roseau-lijn is onderscheidend en kenmerkt zich door pure en eenvoudige vormen. Alle Roseau-tassen sluiten door middel van een sluiting in bamboe-stijl. De Longchamp shoppers en crossbodytassen uit deze lijn zijn ieder jaar super gewild.
  • Longchamp 3D. Deze lijn wordt gekenmerkt door een verfijnd grafisch uiterlijk in reliëf wat zorgt voor een 3D-effect. Een Longchamp 3D tas kun je werkelijk met iedere outfit combineren.