Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Ray-Ban zonnebrillen voor dames

Ray-Ban is het merk van Hollywood sterren en culturele iconen. Op de neus van James Dean, Audrey Hepburn en Michael Jackson is de Ray-Ban zonnebril uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de zogenaamde incognito rockster look waarmee je opvalt! Met een zonnebril van Ray-Ban heb je een echte klassieker te pakken!

221 artikelen
  • Aviator zonnebrillen
  • Butterfly zonnebrillen
  • Cat Eye zonnebrillen
  • Retro zonnebrillen
  • Shield zonnebrillen
  • Sportieve zonnebrillen
  • Wayfarer zonnebrillen
Filter & sorteer
221 artikelen

Ray-Ban is het merk van Hollywood sterren en culturele iconen. Op de neus van James Dean, Audrey Hepburn en Michael Jackson is de Ray-Ban zonnebril uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de zogenaamde incognito rockster look waarmee je opvalt! Met een zonnebril van Ray-Ban heb je een echte klassieker te pakken!

Ray-Ban zonnebrillen voor dames bij de Bijenkorf

Het iconische zonnebrillenmerk Ray-Ban is diep verweven met Hollywood, de muziekwereld en subculturen. Als uitvinder van klassieke zonnebril modellen als de Aviator, richtte Ray-Ban in eerste instantie zijn pijlen op de piloten. Maar al snel gingen rocksterren en filmsterren met de brillen aan de haal. Ben je op zoek naar een wayfarer zonnebril van Ray-Ban, Clubmaster, aviator zonnebril van Ray-Ban, Caravan of Round zonnebril? Alle iconische klassiekers vind je bij Ray-Ban!

De Ray-Ban Aviator

Door nieuw technieken in de luchtvaart in de jaren ’30, konden vliegtuigen ineens een stuk hoger vliegen. Vele piloten van de US Air Force hadden veel last van de schittering van de zon. Ray-Ban ontwierp een zonnebril die de schittering filtert en toch optimaal zicht biedt. Het iconische Aviator model of wel de "pilotenbril" is geboren. Het duurde niet lang voordat iedereen met een outdoor levensstijl fan werd van de Ray-Ban Aviator bril en de Aviator bril ook zijn intrede maakte in fashion. Het model is nog steeds ongekend populair.

De Ray-Ban Wayfarer

In 1952 lanceerde Ray-Ban het Wayfarer model. Een bril die dankzij Hollywood een glam-status verwierf. Gedragen door James Dean in ‘Rebel without a Cause’(1955) en Audrey Hepburn in ‘Breakfast at Tiffany’s’(1961) groeide de Wayfarer uit tot een iconische zonnebril. In de jaren die volgden bleven de Ray-Ban zonnebrillen terugkeren op het witte doek. In 2006 maakte de Wayfarer een grandioze comeback. De bekende muziek fotograaf Mick Rock creëerde een serie foto’s van toonaangevende indie-muzikanten zoals Peaches, James Murphy, en LCD Soundsystem met de Wayfarer zonnebril.

De Ray-Ban Clubmaster

De retro Clubmaster is de zonnebril voor de culturele intellectuelen. De jaren ’90 stonden in het teken van dit model, nadat de bril op de neus verscheen van Denzel Washington in ‘Malcolm X’ (1992) en Tim Roth in ‘Reservoir Dogs’ (1992). In 2012 brachten verscheidene muzikanten als The Kills, Black Kids, Ladyhawke, Ipso Facto en Paulo Nutini een ode aan de Clubmasters door liedjes te coveren uit de jaren ’50 en ’60: de jaren die het retro design van de bril inspireerde. Deze werden live ter gehorend gebracht tijdens gigs in New York, Beijing en Milaan.

Een Ray-Ban zonnebril als accessoire

Naast de benodigde UV-bescherming is een Ray-Ban zonnebril natuurlijk ook een mooi mode accessoire die je outfit echt af maakt. Ga voor een zwarte Ray-Ban zonnebril met een zwarte outfit voor een all-black look, of combineer juist je funky outfit met een rustig montuur.