Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Positieve verandering

De Bijenkorf wil positieve verandering op gang brengen door onze visie op duurzaamheid uit te dragen, het goede voorbeeld te geven en bewustwording te creëren. Wij helpen mee aan het transparanter maken van de mode-industrie.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

  • Samen met onze partner Nederland Cares organiseren we op lokaal niveau acties en activiteiten waarbij de ontmoeting tussen medewerkers en de maatschappelijke doelgroep, demente en eenzame bejaarden, centraal staat.
  • Wij helpen bijen en andere bedreigde bestuivers te overleven door onder andere campagnes te voeren om bewustzijn op gang te brengen, nieuwe leefgebieden voor ze te creëren en geld in te zamelen voor het behoud van een gezonde bijenstand.
  • We zijn mede-oprichter en hoofdsponsor van The Pollinators, een platform dat zich met acties, donaties en voorlichting inzet voor bijen.
  • In de lente delen we regelmatig biologisch bloemzaad uit aan onze klanten en medewerkers om voor meer voedsel voor de bij te zorgen.

Wij helpen de bij

Sinds 2014 helpt de Bijenkorf de bij. Omdat we de Bijenkorf heten, maar vooral omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu. Dankzij bijen kunnen wij genieten van heerlijk fruit als kersen, appels en frambozen en groenten als courgettes, paprika’s en avocado’s. Allemaal dingen die we zonder bijen moeten missen, net als koffie, zonnebloemolie en mosterd. En dat is niet ondenkbaar, want het gaat slecht met de bij. Dat komt door onder andere klimaatverandering, bestrijdingsmiddelen en oprukkende verstedelijking waardoor er steeds minder ruimte voor de bij overblijft.

Samen met Nudge en The Tipping Point, initiatieven voor een duurzame samenleving, heeft de Bijenkorf het platform The Pollinators gelanceerd. Op thepollinators.org bundelen we krachten, ideeën en initiatieven om de bij van uitsterving te redden. Ook hebben we een bijenvolk geadopteerd in Artis en staat er een bijenhotel op het dak van de Bijenkorf Eindhoven.

In het voorjaar delen we regelmatig zakjes biologische bloemzaadjes uit aan klanten en medewerkers om voor meer voedsel voor de bij te zorgen. Daarnaast voeren we campagnes voor de bij, zoals Blij met de Bij (2016) en Let’s Bee Kind (2017).

Ons duurzaamheidsbeleid richt zich op vier speerpunten. Lees meer over de andere drie punten: