Het verschil tussen parfum en eau de toilette
Cosmetica
05
OKT '21

Eau de parfum en eau de toilette: wat is het verschil?

Wat is nu het verschil tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne? Bij het kopen van een nieuw parfum is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de sterktes van verschillende soorten geuren. Laat je adviseren en ontdek jouw perfecte match.

Geschreven door
PhoebeContent Creator

Parfum

De hoogste geurconcentratie én dus het sterkste aroma vind je in parfum. Een paar druppels of spuitjes parfum is dan ook genoeg om je de hele dag lekker te laten ruiken. Door het hoge percentage geurbestanddelen, namelijk 20% tot 40% van parfum is deze geursoort vaak wat duurder dan bijvoorbeeld een eau de toilette. Bij de Bijenkorf kun je terecht voor dames parfum, maar uiteraard bieden we ook een uitgebreide collectie heren parfum.

Alle parfums

4 van 12 artikelen gezien


Eau de parfum

Met 10% tot 20% aromatische ingrediënten is eau de parfum net wat minder sterk dan pure parfum. Ook deze vorm van parfum blijf je lang ruiken, al kan dit wel verschillen per merk. Bovendien is eau de parfum de meest voorkomende geursoort.

Alle eau de parfums

4 van 12 artikelen gezien


Eau de toilette

Een eau de toilette is perfect voor jou als je een geur als verfrissende touch gebruikt. Deze geursoort bestaat voor ongeveer 5% tot 10% uit geurbestanddelen. Let wel op: een eau de toilette blijft minder lang zitten, dus je hebt gedurende de dag meer spuitjes nodig om de geur te blijven ruiken. Onze collectie eau de toilette voor heren bestaat uit zuivere exemplaren van hoogwaardige merken.

Alle eau de toilette

4 van 12 artikelen gezien


Eau de cologne

Wil je een geur die wat meer op de achtergrond blijft? Een eau de cologne is allesbehalve overheersend doordat deze geursoort maar 2% tot 5% geurstoffen bevat. Een eau de cologne is vaak fris en licht, maar verdwijnt ook sneller dan een eau de parfum of eau de toilette.

Ontdek welke geuren bij jou passen tijdens de beauty masterclasses van onze geurexperts.

Alle eau de colognes

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer