Winkels & Openingstijden
Klantenservice
De juiste pan per bereidingswijze
Eten & Drinken
04
MEI '20

De juiste pan per bereidingswijze

Koken, braden, wokken, smoren, grillen, stoven en ga zo nog maar even door. Er zijn oneindig veel kooktechnieken, maar welke pan geeft nu het lekkerste resultaat? Ontdek hier welke pan je het beste kunt gebruiken voor jouw favoriete gerecht en kook de sterren van de hemel.

placeholder
Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Bakken en grillen

Bakken is de meest eenvoudige en snelle kooktechniek en doe je in een koekenpan. Let bij kiezen van de juiste koekenpan vooral op het materiaal. Een aluminium pan met antiaanbaklaag is geschikt voor het bakken van magere vissoorten, gevogelte en andere eiwitrijke producten. Een gietijzeren pan is juist geschikt voor het bakken van vette vissoorten zoals zalm, maar ook voor het bakken van rund- en varkensvlees.

Het grillen van groenten, vlees of vis geeft een unieke smaak, maar het oog wil ook wat. Karakteristieke grillstrepen van het hoogste niveau bereik je met een grilpan zonder antiaanbaklaag. Wil je liever een grillpan die licht en makkelijk is in gebruik? Kies dan voor een aluminium grillpan.

Bekijk al onze koekenpannen

 • De Buyer Mineral B koekenpan 28 cm
  30%

  De Buyer

  Mineral B koekenpan 28 cm

  (Adviesprijs58,95)36,95
 • Le Creuset Koekenpan 28 cm
  Alleen online

  Le Creuset

  Koekenpan 28 cm

  131,-
 • Tefal Ceramic Control White koekenpan 28 cm
  20%

  Tefal

  Ceramic Control White koekenpan 28 cm

  (Adviesprijs38,95)29,95
 • Le Creuset Koekenpan 28 cm

  Le Creuset

  Koekenpan 28 cm

  135,-

4 van 12 artikelen gezien


Braden en stoven

Grote stukken vlees of gevogelte kun je het beste braden. Schroei de buitenkant eerst op hoge temperatuur dicht en laat het vervolgens op lage temperatuur langdurig doorgaren. Met stoven bereid je vis, vlees of groenten in een klein laagje vocht, zoals bouillon of wijn, op laag vuur. Bij zowel braden als stoven is het belangrijk de deksel op de pan te houden.

Tip: braden en stoven doe je in dezelfde pan. Een braadpan is meestal van gietijzer en is daardoor zwaarder dan andere pannen. Braadpannen komen in allerlei soorten en maten: kies voor een pompoenvormig exemplaar van Staub of ga voor een kleurrijke pan van Le Creuset om de keuken wat op te vrolijken.

Koken en stomen

Het koken van ingrediënten in water doen we met grote regelmaat, maar wist je dat bij het stomen van eten de natuurlijke vitaminen en mineralen behouden blijven? Je kunt groenten en vis eenvoudig stomen door een stoominzet op je eigen kookpan te plaatsen.

Ben je op zoek naar een nieuwe pannenset?

 • GreenPan Mayflower pannenset 9-delig
  30%

  GreenPan

  Mayflower pannenset 9-delig

  (Adviesprijs149,99)105,-
 • BK Profiline pannenset 7-delig
  Bestseller

  BK

  Profiline pannenset 7-delig

  189,-
 • BK Q-Linair Master pannenset met glazen deksels, 4-delig
  40%

  BK

  Q-Linair Master pannenset met glazen deksels, 4-delig

  (Adviesprijs299,-)170,-
 • GreenPan Mayflower pannenset 5-delig
  30%

  GreenPan

  Mayflower pannenset 5-delig

  (Adviesprijs99,90)69,99

4 van 12 artikelen gezien


Een speciaal exemplaar

Naast de bovengenoemde pannen vind je bij de Bijenkorf ook een selectie aan speciale pannen. Denk bijvoorbeeld eens aan een oer-Hollandse poffertjespan, een vispan of een Tajine voor heerlijke Marokkaanse gerechten.

Koken op inductie

Steeds meer huishoudens ruilen koken op gas in voor koken op inductie. Helaas zijn niet alle pannen geschikt om mee te koken op een inductieplaat. Welke pannen zijn dan wel geschikt voor inductie? Een inductie pan moet magnetisch zijn, zodat er wrijving wordt gecreëerd tussen de pan en de kookplaat. Daarnaast beschikt een inductie pan over een dikkere bodem, zodat de warmte gelijk verdeeld wordt.

Heb jij dus nog een pan liggen van koper, teflon of aluminium? Dan kun je deze niet gebruiken op een inductieplaat. Kijk bij het kopen van een nieuwe pan goed in de productspecificaties, waarin bij de warmtebronnen staat aangegeven of de pan geschikt is voor inductie. Zo slaat jouw inductiekookplaat niet onverwachts af.

Inductie pannen

 • Le Creuset Signature braadpan 28 cm

  Le Creuset

  Signature braadpan 28 cm

  209,-
 • De Buyer Mineral B koekenpan 28 cm
  30%

  De Buyer

  Mineral B koekenpan 28 cm

  (Adviesprijs58,95)36,95
 • GreenPan Mayflower pannenset 9-delig
  30%

  GreenPan

  Mayflower pannenset 9-delig

  (Adviesprijs149,99)105,-
 • BK Profiline pannenset 7-delig
  Bestseller

  BK

  Profiline pannenset 7-delig

  189,-

4 van 12 artikelen gezien