MaxMara

MaxMara is een Italiaans dameskleding merk. De klassieke stukken zijn altijd on-trend en van de rijkste materialen gemaakt. Na de oprichting in 1951 heeft het merk meerdere lijnen opgezet. Zoals Weekend MaxMara, Studio en Bridal.
  • Home
  • arrow-small__rightMaxMara

MaxMara

463 artikelen
  • Dames
  • Wonen
Filter & sorteer
463 artikelen

MaxMara bij de Bijenkorf

Het Italiaanse modehuis MaxMara werd in 1951 opgericht door Achille Maramotti met als doel de herenjas te veranderen in een iconisch kledingstuk voor dames. Dit realiseerde hij door Frans design, Italiaans vakmanschap en de Amerikaanse manier van produceren te combineren. Dit pakte goed uit, want vandaag de dag zijn de MaxMara jassen nog steeds iconische kledingstukken. Net zo spraakmakend zijn de campagnes van MaxMara: een supermodel gehuld in een ton-sur-ton outfit afgemaakt met luxe accessoires.

Minimalistisch en ultra luxe

Inmiddels bestaat de collectie van MaxMara voor dames niet meer uit alleen jassen. Het Italiaanse modehuis introduceerde in 1969 de sportieve variant van het merk: Sportmax. Deze collecties waren geïnspireerd op verschillende culturen, wat een moderne twist gaf aan het merk. Later werd daar nog Weekend MaxMara aan toegevoegd. Tot op de dag van vandaag is MaxMara een van de geliefdste modehuizen ter wereld en hebben zij hun assortiment flink uitgebreid met luxe accessoires, MaxMara jurken en tassen van kalfsleer.