Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Opening grootste luxe-afdeling Benelux

21 April 2016

De Bijenkorf opent in de tweede helft van 2016 in Amsterdam de totaal vernieuwde parterre van 4300 m2.

Naast de reeds geopende Beauty World wordt een fors vergrote accessoires afdeling met nieuwe exclusieve merken geopend. Ook wordt een geheel nieuwe categorie geïntroduceerd: Zwitserse horloges en luxe sieraden.

Verder openen in augustus en september op de 1e, 2e en 3e etage nieuwe designermode- en luxe schoenenafdelingen voor dames en heren. In totaal wordt daardoor ruim 7000 m2 aan luxe gepresenteerd aan de klant. Daarmee is dit de grootste luxe shopping beleving van de Benelux.

De vernieuwde parterre: ruimte voor licht en elegantie

Net zoals bij de Beauty World wordt voor de accessoires en horloge afdeling gebruik gemaakt van elegante materialen zoals wit marmer in combinatie met bronskleurig staal. Hierdoor ontstaat een architectonisch samenhangend beeld. Er is veel ruimte voor daglicht: de Beurs en Damrak entrees zijn vergroot en volledig in glas uitgevoerd, de etalages zijn opener en de gevel aan het Beursplein wordt geopend en vervangen door een glazen gevel. Hierdoor ontstaat meer verbinding tussen binnen en buiten en kan men vanaf de straat de dynamiek van de nieuwe afdelingen zien.

Fors vergrote accessoire afdeling op de parterre

Het vernieuwde accessoires aanbod omvat meer dan 5000 lederwaren van meer dan veertig merken in verschillende prijssegmenten van onder andere Fred de la Bretoniere, DKNY, Furla, Loewe, Chloé, Balenciaga, Tom Ford en Anya Hindmarch. Louis Vuitton, Hermès, Salvatore Ferragamo en Gucci openen vernieuwde en vergrote shops. Daarnaast worden nieuwe spraakmakende luxe merken als Bottega Veneta, Dior en Prada toegevoegd. De shops zullen een veel opener karakter hebben dan voorheen. Gucci zal openen met het nieuwste shop-concept van Alessandro Michele; Céline krijgt een eigen shop, wat eveneens een Nederlandse primeur is.Andere shop in shops die vernieuwd terugkomen op de parterre zijn van Michael Kors, Longchamp, Diamond Point sieraden en Sunglasshut.

Zwitserse horloges en luxe sieraden op de parterre

Een nieuwe categorie vormen Zwitserse horloges en luxe sieraden. Op een oppervlakte van ruim 500 m2 worden elegante merken van wereldfaam geïntroduceerd zoals Cartier en Tiffany & Co. Er worden ook hoogwaardige Zwitserse horlogemerken toegevoegd. Het reeds aanwezige Longines en Rado zullen worden uitgebreid naar een volwaardige eigen shop.

De nieuwe dames designerfashion bestemming

Op de 2e etage wordt Nederlands grootste designer afdeling voor damesmode geopend van meer dan 1000 m2. Deze nieuwe fashion bestemming is meer dan twee keer zo groot als voorheen en krijgt een aanbod van meer dan 1500 designer items. De afdeling is open ontworpen met veel natuurlijk licht. Nieuwe merken die worden toegevoegd zijn onder andere Céline, Balenciaga, Chloé, Alexander McQueen en Gucci. Passend bij merken van dit niveau wordt ook een personal shopping en styling service geïntroduceerd.

Op de 3e etage wordt de nieuwe schoenenbestemming geopend van 1300 m2, waarmee het de grootste van de Benelux is met een ongekend aanbod van meer dan 65 merken, waarvan twintig nieuwe merken en zestien sneaker merken. Nieuw in de collectie zijn schoenen van Gucci, Tod’s, Tom Ford en Maison Martin Margiela. Daarnaast wordt ook het aanbod van reeds aanwezige merken zoals Balenciaga, Jimmy Choo en Isabel Marant fors uitgebreid.

Nieuwe designer heren en schoenenafdeling

De nieuwe herenmode designerafdeling op de 1e etage omvat 500 m2 en is gesitueerd in de iconische lichthal. Er zullen nieuwe designer merken worden toegevoegd zoals Givenchy, Balenciaga en Dsquared2. Qua uitstraling krijgt deze afdeling een contemporary look en feel doordat er veel gebruik wordt gemaakt van eikenhout, natuurlijk steen en groen marmer. Op de 1e etage wordt een herenschoenen afdeling geopend van meer dan 500m2, waaronder een groot sneakersconcept. Meer dan zestig merken variërend van lokale sneaker merken tot de meest bekende internationale luxe merken zullen worden aangeboden met meer dan 1100 stijlen. De eerste shop in shop concepten van Gucci en Tod’s in de Benelux zullen hier worden geopend en merken als Balenciaga, Bottega Veneta en Lanvin worden aan het assortiment toegevoegd.