Eten & Drinken

Sergio Herman x Serax

Sterren-chef Sergio Herman is eigenaar van meerdere toprestaurants waaronder Le Pristine en The Jane in Antwerpen en Pure C in Cadzand-Bad. Ook is hij het brein achter frituurconcept Frites Atelier en heeft hij een eigen koffiemerk. Daarnaast ontwierp hij in samenwerking met Serax twee prachtige serviescollecties en bracht hij tussen de bedrijven door zijn kookboek New Italian uit. Met deze recepten brengt hij een ode aan de klassieke Italiaanse keuken, maar wel met de moderne verfijning die we van Sergio gewend zijn.

Serax servies

Serax werkt samen met gepassioneerde designers van over de hele wereld, waarbij elke collectie ambachtelijk wordt vervaardigd. In samenwerking met Serax ontwiep Sergio twee serviescollecties: de stoere en robuuste Surface-collectie en de verfijnde, meer klassieke Inku-collectie.

In de Inku-collectie is geen enkel bord identiek. De glazuurlaag zorgt immers voor kleine imperfecties die volledig passen in het Wabi Sabi-gevoel dat Sergio met dit project voor ogen had. Combineer verschillende borden en schalen met de bijpassende Inku-wijnglazen voor een stijlvolle tafelsetting.

Alles van Serax

  • Serax Surface mok 30 cl

    Serax

    Surface mok 30 cl

    13,50
  • Serax Pure dinerbord 27 cm

    Serax

    Pure dinerbord 27 cm

    23,50
  • Serax Inku dinerbord 27 cm

    Serax

    Inku dinerbord 27 cm

    33,50
  • Serax Double Wall espressokopje 10 cl

    Serax

    Double Wall espressokopje 10 cl

    12,50
4 van 6 gezien
Uitgebreid gedekte tafel met wit tafellinnen en zwart servies

De nieuwe Italiaanse keuken

In zijn boek New Italian schrijft Sergio dat Italianen van het leven houden, en dat eten daarin een hele belangrijke plaats inneemt. Hij liet zich inspireren door de verschillende gebieden van Italië met elk hun eigen ingrediënten en tradities, maar schroomde ook niet om die tradities los te laten. Het resultaat: gemoedelijke gerechten waar je een stukje beleving en sfeer mee in huis haalt.

Sergio Herman aan het werk in de keuken

'Pasta staat voor mij gelijk aan een portie instant geluk. Het is een symbool geworden voor de Italiaanse eetcultuur. Of nog sterker, voor a way of life.'

Authentieke smaken

Volgens Sergio is de Italiaanse keuken een allemansvriend, een keuken die mensen makkelijk kunnen omarmen en daardoor op zich, en in al haar eenvoud, heel bijzonder.

Neem bijvoorbeeld zijn lasagne arrabbiata met gambero rosso, een plaatje om te zien en bomvol authentieke smaken. Wil je hem thuis ook maken? Hier download je het volledige recept. Buon Appetito!

Alle kookboeken

  • Sergio's Smaakmakers

    Sergio's Smaakmakers

    31,99
  • SIMPEL

    SIMPEL

    33,99
  • Veg

    Veg

    34,99
  • Mezcla

    Mezcla

    39,95
Culinair hoogstaand gerecht met scampi's

'Ik zie gambero rosso als het betere speelgoed in de keuken. Pure fun.'