De Bijenkorf stopt per 2020 met verkoop producten van exotische huiden

9 April 2019

De Bijenkorf stopt per 2020 met de verkoop van producten die zijn gemaakt van exotische huiden en scherpt hiermee zijn dierenwelzijnsbeleid aan. Dit is een volgende stap in het verduurzamen van het assortiment dat het warenhuis verkoopt. De Bijenkorf is al eerder gestopt met de verkoop van bont, angora en mohair.

Ninke Gijzel, Directeur Inkoop de Bijenkorf: “De Bijenkorf hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. We stimuleren positieve veranderingen in de gehele productieketen, dierenwelzijn is hierin een belangrijk onderdeel. Vanaf 2020 verkoopt de Bijenkorf geen producten meer die gemaakt zijn van exotisch leer. Wij zijn van mening dat exotische huiden in deze tijd niet meer verantwoord zijn en dat er voldoende alternatieven worden aangeboden.”

In 2016 heeft de Bijenkorf het Convenant duurzame kleding en textiel ondertekend en een bijbehorend plan van aanpak opgesteld om concrete doelen te bereiken. Dit plan van aanpak is gericht op transparantie en verduurzaming van de kleding en textielketen. Hierbij richt de Bijenkorf zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden, milieu en dierenwelzijn.

Onder exotisch leer verstaat de Bijenkorf huiden afkomstig van dieren die niet voor de veeteelt en consumptie worden gehouden, zoals bijvoorbeeld huiden van reptielen, waaronder python, krokodillen, alligators en hagedissen.

Vind hier meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van de Bijenkorf.

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Geniet van exclusieve privileges en voordelen. Meld u aan als Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending, aantrekkelijke acties en online stylingadvies.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl